Menu
Your Cart

Οδηγίες για λίπανση μαντεμένιων σκευών

omaslqvane-na-chugunen-tigan-hosse-kitchen-bg

Τα καρυκεύματα είναι το μυστικό για να κάνετε το χυτοσίδηρο ανθεκτικό και μη κολλώδες. Είναι απαραίτητο γιατί δημιουργεί ένα φράγμα ανάμεσα στα μαγειρικά σκεύη Hosse και σε οποιαδήποτε επαφή με οξυγόνο ή νερό που θα μπορούσε να προκαλέσει σκουριά στο τηγάνι, την κατσαρόλα ή το γκριλ. Ταυτόχρονα, το καρύκευμα λειτουργεί ως λεία αντικολλητική επιφάνεια για να αποτρέψει το να κολλήσουν τα τρόφιμα. Τα μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο είναι εγγενώς πορώδη. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί οι πόροι επιτρέπουν στο λάδι να κολλήσει πάνω τους κατά τη διαδικασία του καρυκεύματος.

Κάθε φορά που μαγειρεύετε γεύματα που περιλαμβάνουν λάδια και λίπη (όπως σοταρισμένα λαχανικά, μπέικον και αυγά, καλαμποκάλευρο ή χοιρινές μπριζόλες), τα μπαχαρικά θα συνεχίσουν να συσσωρεύονται. Αυτή η μέθοδος καρυκεύματος είναι ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος τρόπος καρυκεύματος από μαντεμένια μαγειρικά σκεύη. Προτού αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το τηγάνι/κατσαρόλα/πιάτο Hosse για να ετοιμάζετε πιάτα που περιέχουν όξινα τρόφιμα όπως ντομάτες, λεμόνια και λευκό κρασί, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει ένα σημαντικό στρώμα καρυκευμάτων.

Βήμα προς βήμα οδηγός σφυρηλάτησης

Κατά τη διαδικασία χρήσης της κατσαρόλας Hosse, εάν θεωρείτε απαραίτητο να προσθέσετε μια στρώση καρυκευμάτων ή να αλατοπιπερώσετε εντελώς την κατσαρόλα, ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό για καλύτερα αποτελέσματα.

Τι θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε:

  • Έλαιο σπόρων σταφυλιού (ή ισοδύναμο).
  • Χαρτοπετσέτες ή Πανί.
  • Φούρνος.

Οδηγίες καρυκεύματος/γυαλίσματος Hosse Cast Iron

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 230°C

2. Τρίψτε καλά το τηγάνι για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα φαγητού, όπως θα κάνατε μετά το μαγείρεμα. Εάν δυσκολεύεστε να καθαρίσετε, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι για τις πιο βρώμικες περιοχές. 

3. Στεγνώστε καλά με μια καθαρή πετσέτα πιάτων.

4. Ρίξτε περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού λάδι στο σκεύος και απλώστε το στην εσωτερική επιφάνεια, στα τοιχώματα και στο περίβλημα. Χρησιμοποιείστε ένα πανί για καλύτερο αποτέλεσμα. Αναποδογυρίστε το σκεύος και ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και στο εξωτερικό του σκεύους.

5. Χρησιμοποιώντας μια καθαρή χαρτοπετσέτα, σκουπίστε το εσωτερικό και το εξωτερικό του τηγανιού/κατσαρόλα/γκριλ μέχρι να είναι σχεδόν στεγνό και ματ. Είναι σημαντικό να σκουπίσετε το τηγάνι σε σημείο που να φαίνεται ότι δεν έχει μείνει λάδι στην επιφάνεια, ειδικά στο εσωτερικό. Εάν δεν καταφέρετε να αφαιρέσετε όλο το λάδι, στο/η τηγάνι/κατσαρόλα/πιάτο θα δείχνει λεκέ, απαιτώντας σχολαστικό καθάρισμα.

6. Τοποθετήστε προσεκτικά το σκεύος ανάποδα στον προθερμασμένο φούρνο, προσέχοντας να μην γρατζουνήσετε την επιφάνεια καθώς το τοποθετείτε στη σχάρα.

7. Το αφήνετε για να στεγνώσει για 60 λεπτά.

8. Σβήστε το φούρνο αλλά αφήστε το ταψί/κατσαρόλα/γκριλ μέσα για να τελειώσει η ωρίμανση για άλλα 30 λεπτά.

9. Αφαιρέστε και επαναλάβετε 2-3 ακόμη φορές αν χρειάζεται.

Σημείωση : Εάν καταλήξετε με κηλίδες στο τηγάνι ως αποτέλεσμα της χρήσης υπερβολικού λαδιού, μην ανησυχείτε - το τηγάνι, τη χύτρα ή την εστία Hosse θα εξακολουθούν να μαγειρεύουν όμορφα και νόστιμα πιάτα.

omaslqvane-na-chugunen-tigan-1

 

omaslqvane-na-chugunen-tigan-2

 

 

omaslqvane-na-chugunen-tigan-3

 

omaslqvane-na-chugunen-tigan-4