Menu
Your Cart

Οδηγός φροντίδας για πρώτη χρήση στα μαντεμένια μαγειρικά σκεύη

Μόλις παραλάβατε το νέο σας τηγάνι Hosse και προσπαθείτε να αποφασίσετε τι να δημιουργήσετε για να το καλωσορίσετε σωστά στην κουζίνα σας. Για τους πιο έμπειρους φίλους μας, συνιστούμε να ξεκινήσετε με τις δοκιμασμένες και αληθινές οικογενειακές συνταγές σας. Για τους υπόλοιπους από εμάς, αν και είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση, η εκμάθηση μαγειρέματος με χυτοσίδηρο είναι μοναδική και ορισμένοι το θεωρούν ακόμη και τέχνη.

Πριν τη χρήση

Αφαιρέστε το νέο σας τηγάνι από τη συσκευασία και πλύντε το στο νεροχύτη με ζεστό σαπουνόνερο. Αυτή θα είναι η μόνη φορά που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε σαπούνι στο μαντεμένιο τηγάνι σας. Μετά το ξέπλυμα, στεγνώστε με πετσέτα για να αφαιρέσετε τυχόν υγρασία και το νέο σας ταψί Hosse είναι έτοιμο. 

Αυτές οι συνταγές και συμβουλές θα σας διδάξουν πώς να μαγειρεύετε με χυτοσίδηρο και θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το απαραίτητο στρώμα καρυκευμάτων στο εσωτερικό του τηγανιού σας.

Πρώτο μαγείρεμα: σοταρισμένα κρεμμύδια και πιπεριές

chushki-s-luk-v-chugunen-tigan-hosse-kitchen-bg

Συνιστούμε να ξεκινήσετε με λαχανικά, καθώς είναι πιο φιλικά προς τις πρωτεΐνες από τις περισσότερες πρωτεΐνες – έχουν υπέροχη γεύση και δεν κολλάνε στο τηγάνι! Σημειώστε ότι η χρήση λίγου λαδιού είναι απαραίτητη για να μην κολλήσει το φαγητό.

1. Βάζετε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και αφήνετε το τηγάνι να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία.

2. Ρίξτε περίπου 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι της επιλογής σας στο τηγάνι πριν ζεσταθεί. Ανάλογα με τον τύπο της συσκευής που χρησιμοποιείτε, αυτό πιθανότατα θα διαρκέσει περίπου 3 λεπτά.

3. Όταν ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και μαγειρεύουμε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα και να αρχίσουν να παίρνουν ένα καφέ καραμελωμένο χρώμα γύρω από τις άκρες.

Προσθέστε σε ένα ζουμερό μπιφτέκι και απολαύστε τη γεύση!

Για ένα φρέσκο ​​καλοκαιρινό σοτέ, προσθέστε κίτρινη πιπεριά και κολοκυθάκια σε αυτή τη συνταγή.

Πρώτος καθαρισμός

pyrvo-pochistvane-na-chugunen-tigan-hosse-kitchen-bb

Αφού απολαύσετε το γεύμα σας και είστε έτοιμοι να το καθαρίσετε, σηκώστε το τηγάνι και σκουπίστε τα εύκολα αφαιρούμενα κομμάτια φαγητού που περίσσεψαν με μια χαρτοπετσέτα. Ξεπλύνετε το τηγάνι και σκουπίστε το με ένα στεγνό πανί. Τοποθετούμε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 λεπτά για να εξατμιστεί το περιττό νερό. Αφού το κατεβάσουμε από τη φωτιά, σκουπίζουμε το εσωτερικό του τηγανιού με μια χαρτοπετσέτα και εφαρμόζουμε μερικές σταγόνες λάδι για να μην σκουριάσει η επιφάνεια.

Για υπολείμματα φαγητού που δεν αφαιρούνται εύκολα, γεμίστε το τηγάνι περίπου μέχρι τη μέση με νερό. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ποτέ μην ρίχνετε κρύο νερό απευθείας σε ένα ζεστό μαντεμένιο τηγάνι. Εάν το κάνετε αυτό, υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψετε το τηγάνι από θερμικό σοκ.) Τοποθετήστε το τηγάνι στη κουζίνα σε μέτρια φωτιά. Καθώς η θερμοκρασία του νερού αυξάνεται, τα περισσότερα υπολείμματα φαγητού πρέπει να αφαιρούνται εύκολα. Αφού κάνετε την αποστράγγιση του νερού και τρίψετε τα υπολείμματα, στεγνώστε καλά το τηγάνι σας και χρησιμοποιήστε μια χαρτοπετσέτα και μια κουταλιά της σούπας αλάτι ως λειαντικό για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα φαγητού (εάν υπάρχουν). Αφού αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα τροφίμων, ακολουθήστε τις οδηγίες της πρώτης παραγράφου: ξεπλύνετε, στεγνώστε, ζεστάνετε και λαδώστε το τηγάνι σας.

Καθώς στρώνετε τα καρυκεύματα στο νέο σας τηγάνι, θα αρχίσει να γίνεται πραγματικά αντικολλητικό διευκολύνοντας την διαδικασία του καθαρισμού στην πορεία.

Δεύτερο πιάτο: ψωμί καλαμποκιού

carevichen-hlqb-recepta-hosse-kitchen-bg

Λίγα είναι τα πιάτα που συμβάλλουν στο ψήσιμο ενός μαντεμένιου τηγανιού όπως το καλαμποκάλευρο. Το ψωμί καλαμποκιού δεν είναι μόνο μια νόστιμη προσθήκη σχεδόν σε οποιοδήποτε πιάτο, αλλά κάνει φανταστική δουλειά προσθέτοντας ένα στρώμα καρυκευμάτων στον πάτο του τηγανιού καθώς και στα πλαϊνά. Το Cornbread θα σας δώσει επίσης την ευκαιρία να εξερευνήσετε την έννοια του ψησίματος με το χυτοσίδηρο Hosse. Ρίξτε μια ματιά στη συνταγή μας για να ξεκινήσετε.

Για τρίτη φορά: Μπέικον

bekon-recepta-hosse-kitchen-bg

Για τρίτη χρήση του τηγανιού σας, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μπέικον. Παίρνουμε μερικές λωρίδες και ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Είτε το προτιμάτε μαλακό, τραγανό ή κάτι ενδιάμεσο, το να απολαμβάνετε νόστιμο μπέικον είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εμπλουτίσετε το νέο σας τηγάνι Hosse.