Πίτσα Margherita στη σχάρα

Η σάλτσα Μαρινάρα, το τσένταρ και ο ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός συνδυάστηκαν για να φτιάξουν μια ελαφριά και νόστιμη πίτσα στη σχάρα.

 

Χρόνος προετοιμασίας:
10 λεπτά

 

Χρόνος εκτέλεσης:
50 λεπτά

 

 

Μερίδες:
2

 

Μαγειρέψτε με: Μαντεμενιο τηγανι Hosse

 

 

ΥΛΙΚΑ:

  • 280 g ζύμης πίτσας, φουσκωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
  • Αλεύρι για να ανοίξουμε την ζύμη της πίτσας
  • Σιμιγδάλι ή καλαμποκάλευρο για πασπάλισμα
  • ⅓ φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρα ή ακόμα καλύτερα να χρησιμοποιήσετε φρέσκια σάλτσα ντομάτας
  • 90 g τριμμένο τσένταρ
  • 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:


  1. Προθερμάνετε τη σχάρα για ψήσιμο σε υψηλή θερμοκρασία. Ο αισθητήρας θερμοκρασίας πρέπει να δείχνει 260°C.
  2. Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγετε απαλά τη ζύμη με τα δάχτυλά σας, κρατώντας όσο περισσότερο αέρα γίνεται στην εξωτερική άκρη της κρούστας. Ανοίγετε τη ζύμη (ή την ανοίγετε με πλάστη) σε κύκλο στο μέγεθος του μαντεμένιου ταψιού σας.
  3. Απλώνουμε ελαφρά το σιμιγδάλι ή το καλαμποκάλευρο στον πάτο του ταψιού. Τοποθετήστε τη ζύμη της πίτσας στο ταψί. Απλώστε τη μαρινάδα ή την φρέσκια σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη της πίτσας, αφήνοντας ένα μικρό κενό στις άκρες της ζύμης. Πασπαλίζουμε με τσένταρ ή τυρί.
  4. Τοποθετήστε το ταψί στη σχάρα και κλείστε το καπάκι. Αφήστε την πίτσα να ψηθεί, ανοίγοντας περιοδικά για να περιστρέψετε το ταψί για ομοιόμορφο ψήσιμο. Η πίτσα είναι έτοιμη όταν φουσκώσει, το κάτω μέρος να είναι τραγανό και ελαφρά να έχει ροδίσει, τα υλικά από επάνω πρέπει να έχουν παρει ελαφρώς χρώμα και το τυρί ή το τσέντα να έχουν λιώσει. Αφού την αφαιρέσετε από τον φούρνο, με την βοήθεια μιας σπάτουλας τοποθετήστε την πάνω σε ένα ξύλο κοπής. Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε φρέσκο βασιλικό για να δώσουμε άρωμα, χρώμα και γεύση στην πίτσα μας. Κόβουμε και σερβίρουμε!

Σημείωση: Για να φουσκώσει η ζύμη, βάζουμε αλεύρι στον πάγκο εργασίας ή σε μια ξύλινη πλάκα εφόσον εχουμε τοποθετήσει μια πετσέτα για να μην γλιστράει, και με τα δύο χέρια πλάθουμε την ζύμη. Αυτό θα σφίξει την ζύμη και θα την ομογενοποιήσει. Εφόσον δούμε ότι το ζυμάρι ξεκολλάει από τα χέρια, το τοποθετούμε σε ένα ελαφρά αλευρομένο μπολ και σκεπάζουμε με μια πλαστική μεβράνη ή πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να φουσκώσει. Αφήστε το να φουσκώσει 40-90 λεπτά πριν προχωρήσετε στο βήμα 2.