Ψητές ουρές αστακού με λεμόνι και σάλτσα σκόρδου
10 Μαρ
0 Σχόλια
292 Παρακολούθησαν
Ψητές ουρές αστακού με λεμόνι και σάλτσα σκόρδου
Απολαύστε την υπέροχη γεύση αυτής της συνταγής, όποτε θέλετε να φτιάξετε ένα κομψό αλλά και εύκολο δείπνο.
Χρόνος προετοιμασίας:
5 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης:
15 λεπτά
Μερίδες:
2-4
Μαγειρέψτε με:
Μαντεμενιο τηγανι Hosse
ΥΛΙΚΑ:
- 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (φρέσκο σκόρδο)
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 4 ουρές αστακού, χωρισμένες στη μέση (κατά προτίμηση όχι κατεψυγμένες)
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 λεμόνι, κομμένο σε κύκλους (προαιρετικό)
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό και όχι παραπάνω για να μην πικρίσει. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ζεσταίνουμε ένα μαντεμένιο τηγάνι γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά. Αλείψτε τις ουρές του αστακού με το λάδι σκόρδου. Μαγειρέψτε την κομμένη πλευρά προς τα κάτω για 2-3 λεπτά. Γυρίστε τις ουρές και αλείψτε ξανά με το λάδι σκόρδου.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 3 λεπτά. Προσθέστε φέτες λεμονιού αν θέλετε. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε και καλή σας όρεξη!
Αφήστε ένα σχόλιο