Μπουτάκια κοτόπουλου σε τηγάνι με ζυμαρικά ριζόνι, λεμόνι και σπανάκι
10 Μαρ
0 Σχόλια
150 Παρακολούθησαν
Μπουτάκια κοτόπουλου στο τηγάνι με ζυμαρικά ριζόνι, λεμόνι και σπανάκι
Αυτό το φρέσκο και δροσιστικό πιάτο μπορεί να ετοιμαστεί σε λιγότερο από μία ώρα. Γεμάτο δροσιστικές και πρωτότυπες γεύσεις όπως λεμόνι, σκόρδο και δεντρολίβανο, αυτή η συνταγή είναι η τέλεια προσθήκη στο εβδομαδιαίο μενού σας και όχι μόνο!!
Χρόνος προετοιμασίας:
10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης:
45 λεπτά
Μερίδες:
4-6
Μαγειρέψτε με: Μαντεμενιο τηγανι Hosse
ΥΛΙΚΑ:
- 6 μπούτια κοτόπουλου με το κόκκαλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 ασκαλώνιο, κομμένο σε λεπτές φέτες (κόκκινο κρεμμύδι)
- 1 φλιτζάνι ζυμαρικά Rizzoni, άψητο (μπορείτε αντί για ζυμαρικά Rizzoni να χρησιμοποιήσετε και κριθαράκι)
- 3 ½ φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κουταλιά της σούπας φλούδα λεμονιού
- 2 φλιτζάνια σπανάκι, άψητο
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- τριμμένη παρμεζάνα, για γαρνίρισμα
- φρέσκο δεντρολίβανο, για γαρνίρισμα
- φέτες λεμονιού, για γαρνίρισμα
- φέτες ή κυβάκια κόκκινης πιπεριάς, για γαρνίρισμα.
- μαϊντανό, για γαρνίρισμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, περίπου 5 λεπτά.
- Καρυκεύουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές με αλάτι, πιπέρι και σκόρδο σε σκόνη.
- Προσθέστε λάδι και τηγανίστε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή, για 4-5 λεπτά.
- Αναποδογυρίζουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά. Αφήνουμε το κοτόπουλο στην άκρη σε ένα πιάτο.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και το ασκαλώνιο (κόκκινο κρεμμύδι) για 1-2 λεπτά.
- Προσθέστε το ωμό Rizoni (ζυμαρικά Rizzoni ή κριθαράκι), το δεντρολίβανο και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός από το Rizoni, για περίπου 12-15 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα πάνω και το αφήνετε να ψηθεί το κοτόπουλο, για περίπου 5-7 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με τυρί και κομματάκια κόκκινης πιπεριάς και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, δεντρολίβανο και μαϊντανό.
Αφήστε ένα σχόλιο