Τηγανητό μοσχαρίσιο κρέας με αυγά και τσένταρ

Αυτό το πρωινό τα έχει όλα: τραγανές χρυσαφένιες πατάτες, πικάντικα κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος, αυγά και αρωματικό τσένταρ. Τι περισσότερο θα μπορούσατε να θέλετε?

 

Χρόνος προετοιμασίας:
10 λεπτά

 

Χρόνος εκτέλεσης:
40 λεπτά

 

 

Μερίδες:
4

 

Μαγειρέψτε με:
Μαντεμενιο τηγανι Hosse

 

 

ΥΛΙΚΑ:

  • 4 μέτριες κόκκινες πατάτες, κομμένες σε κύβους, περίπου 680 γρ.
  • 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 μεσαίου μεγέθους λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε κύβους
  • ½ φλιτζάνι πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι μοσχάρι ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή κόκκινη πιπεριά
  • ⅓ φλιτζάνι μισό και μισό
  • 4 αυγά
  • 120 g τριμμένο τσένταρ

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:


  1. Βράστε περίπου 3 εκατοστά νερό σε μια κατσαρόλα εφοδιασμένη με καλάθι ατμού. Προσθέστε τις πατάτες, σκεπάστε και αχνίστετες στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν, 5½ – 7 λεπτά. Αφαιρέστε το καλάθι ατμού από την κατσαρόλα μετά τα 7 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και βούτυρο σε ένα τηγάνι από μαντέμι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να μαλακώνουν, για 4-5 λεπτά. Προσθέστε το μοσχάρι, αλάτι, πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα και ανακατέψτε για περίπου 2 λεπτά. (το κρέας  πρέπει να φτάσει θερμοκρασία  46ºC ως 74ºC)
  3. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και ανακατέψτε. Προσθέστε τις πατάτες και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας το μείγμα κατά διαστήματα, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν, να ροδίσουν και να κάνουν κρούστα στον πάτο του τηγανιού, για 8-12 λεπτά.
  4. Μειώστε τη φωτία σε μέτρια προς χαμηλή. Κάνουμε 4 λακκούβες στο μείγμα της πατάτας και σπάμε από ένα αυγό σε καθεμία. Προσθέστε το τυρί από πάνω και σκεπάστε το τηγάνι με ένα καπάκι ή λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να ψηθούν τα αυγά και να λιώσει το τυρί, για 5-6 λεπτά.