Τηγανιτό κοτόπουλο
10 Μαρ
0 Σχόλια
222 Παρακολούθησαν
Τηγανιτό κοτόπουλο
Δεν μπορείτε να αντισταθείτε στη γεύση και το άρωμα ένος φρεσκοτηγανισμένου κοτόπουλου; Με αυτή τη συνταγή και με το υπέροχο μαγείρεμα από τα τηγάνια μας, θα μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας κοτόπουλο όπως ποτέ άλλοτε.
Χρόνος προετοιμασίας:
20-25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης:
10 λεπτά
Μερίδες:
5-6
Μερίδες:
Μαντεμενιο τηγανι Hosse
ΥΛΙΚΑ:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 φλιτζάνια μαγειρικό λίπος (Φυτίνη) ή ηλιέλαιο
- 2 μεγάλα αυγά
- ¼ φλιτζάνι γάλα
- 1 κοτόπουλο, κομμένο σε 8 μερίδες (Καθαρισμένο)
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
- Ρίξτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ αρκετά μεγάλο και ανακατέψτε, ώστε να μπορέσει να χωρέσει το μεγαλύτερο κομμάτι κοτόπουλου.
- Ζεσταίνουμε την φυτίνη στη μαντεμένια κατσαρόλα Hosse σε μέτρια φωτιά στους 160 °C.
- Ενώ η φυτίνη ή το ηλιέλαιο ζεσταίνεται, χτυπήστε τα αυγά και το γάλα σε ένα μπολ αρκετά μεγάλο ώστε να χωρέσει το μεγαλύτερο κομμάτι κοτόπουλου. Βουτήξτε τα κομμάτια κοτόπουλου ένα-ένα στο μείγμα των αυγών, μετά στο μείγμα του αλευριού, μετά ξανά στο μείγμα των αυγών και στο μείγμα του αλευριού για δεύτερη φορά.
- Όταν το λάδι είναι αρκετά ζεστό, τηγανίζουμε σιγά σιγά το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και να ψηθεί. Ίσως χρειαστεί να χαμηλώσετε τη φωτιά για να μην μαυρίσει πολύ το κρέας πριν γίνει.
Εδώ είναι μερικές προτάσεις για να κάνετε τη συνταγή ακόμα πιο νόστιμη:
- Χρησιμοποιήστε φρέσκο κοτόπουλο αντί για κατεψυγμένο.
- Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο στο μείγμα του αλευριού.
- Πασπαλίστε με λίγη παρμεζάνα πάνω από το κοτόπουλο πριν το τηγανίσετε.
- Σερβίρετε με τη σάλτσα της αρεσκείας σας.
Αφήστε ένα σχόλιο