Ψητά μαριναρισμένα λαχανικά
10 Μαρ
0 Σχόλια
191 Παρακολούθησαν
Ψητά μαριναρισμένα λαχανικά
Ποιο γεύμα είναι πιο καλοκαιρινό από ένα πιάτο με ψητά λαχανικά; Με λίγο ελαιόλαδο, σκόρδο, βότανα και μια νότα λεμονιού, αυτά τα ψητά λαχανικά είναι η τέλεια προσθήκη σε κάθε γεύμα.
Χρόνος προετοιμασίας:
10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης:
20-25 λεπτά
Μερίδες:
4-6
Μαγειρέψτε με:
Μπολ από χυτοσίδηρο Hosse
ΥΛΙΚΑ:
Λαχανικά:
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 κολοκυθάκι
- 1 μεσαίο κομμάτι μπρόκολο, κομμένο σε μεσαία κομματάκια
Μαρινάδα:
- ⅓ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας ξηρό δεντρολίβανο
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά)
- γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
- Βάζουμε όλα τα συστατικά της μαρινάδας σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα.
- Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια 3 εκ.
- Προσθέστε τα λαχανικά στη μαρινάδα και ανακινήστε καλά. Αφήνουμε την σακούλα με τα λαχανικά στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι. Προσθέτουμε τη σχάρα γκριλ και κλείνουμε να ζεσταθεί για 5 λεπτά.
- Αφού προθερμάνετε τη σχάρα, προσθέστε τα μαριναρισμένα λαχανικά. (Το ψήσιμο των λαχανικών στο γκριλ τους δίνει μια υπέροχη καπνιστή γεύση). Μαγειρέψτε απαλά για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο μαγειρέματος.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και στύβουμε το λεμόνι πάνω από τα λαχανικά. Πασπαλίζουμε με αλάτι και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι επίσης αρκετά ευέλικτη, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε τα υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε λαχανικά, να αλλάξετε τα μπαχαρικά ή να προσθέσετε μια επιπλέον πινελιά, όπως μια κουταλιά της σούπας μέλι ή σάλτσα σόγιας.
Αφήστε ένα σχόλιο