Ψητά μαριναρισμένα λαχανικά

Ποιο γεύμα είναι πιο καλοκαιρινό από ένα πιάτο με ψητά λαχανικά; Με λίγο ελαιόλαδο, σκόρδο, βότανα και μια νότα λεμονιού, αυτά τα ψητά λαχανικά είναι η τέλεια προσθήκη σε κάθε γεύμα.

 

Χρόνος προετοιμασίας:
10 λεπτά

 

Χρόνος εκτέλεσης:
20-25 λεπτά

 

 

Μερίδες:
4-6

 

Μαγειρέψτε με:
Μπολ από χυτοσίδηρο Hosse

 

 

ΥΛΙΚΑ:

 

Λαχανικά:

  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 μεσαίο κομμάτι μπρόκολο, κομμένο σε μεσαία κομματάκια

 

Μαρινάδα:

  • ⅓ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ξηρό δεντρολίβανο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά)
  • γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

  1. Βάζουμε όλα τα συστατικά της μαρινάδας σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα.
  2. Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια 3 εκ.
  3. Προσθέστε τα λαχανικά στη μαρινάδα και ανακινήστε καλά. Αφήνουμε την σακούλα με τα λαχανικά στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  4. Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι. Προσθέτουμε τη σχάρα γκριλ και κλείνουμε να ζεσταθεί για 5 λεπτά.
  5. Αφού προθερμάνετε τη σχάρα, προσθέστε τα μαριναρισμένα λαχανικά. (Το ψήσιμο των λαχανικών στο γκριλ τους δίνει μια υπέροχη καπνιστή γεύση). Μαγειρέψτε απαλά για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο μαγειρέματος.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και στύβουμε το λεμόνι πάνω από τα λαχανικά. Πασπαλίζουμε με αλάτι και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι επίσης αρκετά ευέλικτη, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε τα υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε λαχανικά, να αλλάξετε τα μπαχαρικά ή να προσθέσετε μια επιπλέον πινελιά, όπως μια κουταλιά της σούπας μέλι ή σάλτσα σόγιας.